Real humans. Seizoen 2
DVD

Real humans. Seizoen 2 ([2014])/ Lars Lundström

In hedendaags Zweden wordt veel werk gedaan door 'hubots', nauwelijks van mensen te onderscheiden robots. Deze ontwikkeling leidt tot gecompliceerde situaties.

Aanwezigheid

Recensie

De sciencefictionserie 'Real humans' speelt zich af in hedendaags Zweden, waar veel werk gedaan wordt door 'hubots', robots die nauwelijks van echte mensen te onderscheiden zijn. Ze worden geprogrammeerd via een USB-ingang, moeten 's nachts opgeladen worden en werken als huishoudelijke hulp, fabrieksarbeider, prostituee etc. Terwijl sommige mensen vrezen vervangen te worden door een robot, zijn er ook robots die menselijke gevoelens krijgen of die vrij willen leven. Maarten Keulemans (Volkskrant 13-10-'12) ziet 'hilarische verhaallijnen' en 'veel oog voor detail': 'De plot ontaardt in onbegrijpelijk gedoe met geheim agenten en broncodes, maar veel interessanter is wat er met Lundströms robotsamenleving gebeurt: daar ontdekken de hubots dat ze net mensen zijn, terwijl de mensen ontdekken dat ze meer gemeen hebben met de robots dan ze dachten. Zo stelt de serie rake vragen over de relatie tussen mens en machine, met een antwoord dat voor de verandering nu eens niet zwart of wit is. (...)' In het tweede seizoen (tien afleveringen) vervagen de grenzen tussen hubots en mensen nog meer en verspreidt zich een softwarevirus dat de hubots gewelddadig maakt.

Specificaties

Zweeds | 5425019007980

Titel Real humans. Seizoen 2
Uniforme titel Äkta människor
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Lars Lundström ; Marie Robertson ; Lisette Pagler ; Pia Halvorsen
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : marketing & distribution Lumière Home Entertainment, [2014]
Overige gegevens 4 dvd-video's (10 × 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Marie Robertson, Lisette Pagler, Pia Halvorsen, Johan Paulsen, Natalie Minnevik. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Zweden : SVT, 2013 - Oorspronkelijke titel: Äkta människor
ISBN 5425019007980
PPN 376470127
Genre science-fiction
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Lumière crime films
Boek

Lumière crime films (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Real humans
DVD

Real humans (2012-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend