Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Crisis four
Boek

Crisis four ([2014])/ Andy McNab, vertaling [uit het Engels] Henk Popken

Een ex-SAS agent wordt door de Britse geheime dienst gevraagd een agente op te sporen die zich bezighoudt met Osama Bin Laden, maar die nu spoorloos verdwenen is.

Recensie

Nick Stone is een ex-SAS agent die nu voor de Britse geheime dienst werkt. Hij wordt in april 1998 naar de VS gestuurd om een hem bekende agente op te sporen. Deze Sarah Greenwood neemt geen contact meer op en gevreesd wordt dat zij voor anderen werkt. Stone's opdracht is haar te doden. Hij vindt haar snel, maar haar weghalen uit de groep moslimterroristen is een zware klus. Osama Bin Laden zit achter een mogelijke aanslag op Netanyahu en Arafat. Sarah overtuigt Stone ervan dat zij de groep was binnengedrongen. Samen maken zij nu jacht op de terroristen die de aanslag in het Witte Huis voorbereiden maar dan komt de verrassing voor Stone. Een intrige die er mag zijn, een ontknoping die verrast, harde supergetrainde agenten en toch geen Rambo-verhaal, wat wil de thrillerliefhebber nog meer? Wat een beetje tegenvalt, is de langdradigheid; vooral de ontsnappingsscène van Stone en Sarah duurt eindeloos. Het is wel spannend, maar voegt aan de ontwikkeling van het verhaal niets toe, omdat het alleen maar vluchten is en omdat de tegenstanders vaag blijven. En voor de echte kenner is de ontsnapping niet werkelijk een verrassing, omdat de mogelijkheid te duidelijk aanwezig was. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789400503953 | 462 pagina's

Titel Crisis four
Auteur Andy McNab
Secundaire auteur Henk Popken
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : A.W. Bruna Fictie, [2014]
Overige gegevens 462 pagina's - 22 cm
Annotatie Een Nick Stone-thriller - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf, 2000 - Vertaling van: Crisis four. - London [etc.] : Bantam Press, 1999
ISBN 9789400503953
PPN 370101189
Genre thriller
Taal Nederlands