Met je smartphone het bos in
Boek

Met je smartphone het bos in een BoekTweePuntNul uitgave (2014)/ Jolanda Pikkaart, fotografie Kirsten van Miltenburg-Jonkers & Jolanda Pikkart ; illustraties Bianca Snip ; cartoon Paul van Mil ; eindredactie en lesideeën Tessa van Zadelhoff

Praktische tips en (les)ideeen voor leerkrachten en ouders om met technologische hulpmiddelen zoals apps en GPS kinderen te interesseren voor de natuur.Maak met je mobiel een foto van een vogel, neem het geluid op met een speciale app en zoek uit welke vogel het is. Praktische tips en (les)ideeen om met technologische hulpmiddelen kinderen te interesseren voor de natuur. Voor opvoeders van kinderen van ca. 5 t/m 13 jaar.

Recensie

Kinderen spelen tegenwoordig veel binnen. Met tablet of (spel)computer vermaken ze zich uren, maar ze leren niet meer hoe mooi het in de natuur is en wat daar allemaal te beleven is. Dit boek moet daar verandering in brengen, door (groot)ouders en leerkrachten te inspireren moderne technologie in te zetten bij natuurbeleving. Zo zijn er tegenwoordig veel apps die daar een bijdrage aan kunnen leveren. In een overzichtelijk boek krijgt de lezer de vele opties voorgeschoteld die natuuronderwijs weer hip maken. Routes uitzoeken met je GPS, dier- of plantdeterminatie of achtergrondinformatie over een natuurgebied. Het is allemaal mogelijk! Tussendoor komen mensen uit de praktijk, zoals boswachters, aan het woord en worden lesideeën geboden, waarbij ook het digibord niet onbenut blijft. Soms valt de auteur wat in herhaling, maar dat valt in het niet bij de bijzondere invalshoeken die gekozen worden om er op uit te trekken. Het handzame boek bevat veel originele ideeën, is goed geïllustreerd en het taalgebruik is duidelijk. Bevat ook invulpagina's. De bijbehorende site geeft actuele informatie en links naar de apps uit het boek. Te gebruiken bij wandel- en speurtochten, feestjes, schoolreizen enz. Voor opvoeders, leerkrachten, bij de scouting enz. met kinderen van ca. 5 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088917103 | 148 pagina's

Titel Met je smartphone het bos in : een BoekTweePuntNul uitgave
Auteur Jolanda Pikkaart
Secundaire auteur Kirsten van Miltenburg-Jonkers ; Bianca Snip ; Tessa van Zadelhoff
Type materiaal Boek
Uitgave ['s-Hertogenbosch] : LezenLerenDelen, 2014
Overige gegevens 148 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789088917103
PPN 363928618
Rubriekscode 476.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuureducatie; Informatietechnologie; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Natuureducatie