Jelle's tuinschrift
Boek

Jelle's tuinschrift de makkelijke moestuin voor kinderen! ([2014])/ Jelle Medema, geschreven door Jelle Medema en Saskia Naber ; illustraties: Jelle Medema ; aanvullend illustrator: Robbin de Weerdt

Jelle vertelt Roos en Seb hoe ze een moestuin kunnen maken. Met uitleg over het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van allerlei groentes en kruiden. Met zaaikalender en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Seb en Roos willen aan de slag met hun eigen moestuin en zelf groenten kweken. Na een bezoek aan de grote moestuin van de opa van Roos zijn ze enthousiast geworden. Opa zegt echter dat dit te moeilijk is, veel tijd kost en er een flink stuk grond nodig is. Dan komen ze Jelle tegen, die zelfs in zijn kleine tuin een mooie moestuin heeft. Hij legt ze alles uit, van de grond tot aan het indelen van de bakken. De kinderen worden enthousiast. Ze krijgen zijn tuinschrift mee om zelf aan de slag te gaan. In kleine overzichtelijk hoofdstukjes wordt uitleg gegeven over materialen, zaaien, planten en verschillende groenten. Vrij volle bladspiegel met ruime interlinies tussen de tekstblokjes. De tekst komt wat rommelig over door het vrij onregelmatige lettertype. Maar het verhaal is vlot geschreven, in eenvoudige taal. De vele vrolijke stripachtige kleurenillustraties, die niet zijn ingekaderd, zullen kinderen zeker aanspreken. Met inhoudsopgave en een losse zaaikalender*. In een apart hoofdstuk achterin staan praktische tips voor volwassenen om kinderen te ondersteunen bij het opzetten van een moestuin. Aanvullende informatie is te vinden op een speciale website. Voor oudere kinderen verscheen 'Jelle's makkelijke moestuin' (2012)**. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789081431842 | 80 pagina's

Titel Jelle's tuinschrift : de makkelijke moestuin voor kinderen!
Auteur Jelle Medema
Secundaire auteur Saskia Naber
Type materiaal Boek
Uitgave [Den Andel] : Natuurlijk Zien, [2014]
Overige gegevens 80 pagina's - illustraties - 27 cm - 1 zaaikalender
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789081431842
PPN 370992407
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groenteteelt ; Moestuinen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen