De geheime doorgang
Boek

De geheime doorgang ([2014])/ Kiki Thorpe, uit het Engels vertaald door Karien Gommers ; met illustraties van Jana Christy

Kate, Mia, Lainey en Gabby vinden het geweldig in Nooitgedachtland. Maar ze moeten weer naar huis. Zullen ze ooit nog kunnen terugkeren naar het elfeneiland? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De vriendinnen Kate, Mia, Lainey en Gabby hebben het erg naar hun zin bij de feeën in de elfenvallei in Nooitgedachtland, waar ze op een hert kunnen rijden en de dierentaal kunnen leren. Maar helaas moeten ze afscheid nemen van alle elfjes en dieren om terug te gaan naar de gewone wereld, naar Klunzenland. Als Tinkerbel zegt dat er nog nooit kinderen terug zijn gekomen naar Nooitgedachtland, wil Lainey dat niet geloven. Dan blijkt er een geheime doorgang te zijn: de zuivelmuis is verdwenen en waar is Bingo, Mia's kat? De vele kleine en paginagrote illustraties in grijstinten, vanuit verschillend perspectief, sluiten goed aan bij de tekst, die zowel korte als langere zinnen bevat. Het verhaal kabbelt een beetje voort. De elfen hebben namen als dierenelfjes, snelvliegelfjes, oogstelfjes, naaielfjes of elfjes met het zangtalent en het wastalent. Soms moeilijke begrippen ('caleidoscoop', p.35, 'uit de hoogte doen', p. 12). Ruime bladspiegel, grote letter, stevig bindwerk. Mysterieus, aantrekkelijk omslag met goudglitters. Kneuterig en wat traag Disney-verhaal dat vooral dromerige meisjes zal aanspreken. Tweede deel uit de serie 'The Never Girls*. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000341320 | 126 pagina's

Titel De geheime doorgang
Auteur Kiki Thorpe
Secundaire auteur Karien Gommers ; Jana Christy
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2014]
Overige gegevens 126 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: The space between. - Disney Enterprises, (c)2013. - (The never girls)
ISBN 9789000341320
PPN 373735545
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands