Laura
Boek

Laura ([2014])/ J.K. Johansson, vertaling [uit het Fins] Annemarie Raas

Miia is net begonnen als remedial teacher op een middelbare school. Als de 15-jarige Laura wordt vermist, ontdekt ze overeenkomsten met de verdwijning van haar zus. Vanaf ca. 17 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 15-jarige Laura wordt vermist. Haar ouders openen een Facebookpagina waarop het al snel tips regent. Miia (37) is net begonnen als remedial teacher op Laura's school, ook Miia's eigen middelbare school. Hiervoor werkte ze bij de politie en ze kan haar vorige en huidige baan moeilijk scheiden, zeker als haar broer en schoolpsycholoog Nikke hoofdverdachte wordt. Wat heeft de verdwijning van hun zus Venla met die van Laura te maken?Razend spannend verhaal dat vanuit verschillende perspectieven wordt verteld. Meestal zit de lezer in het hoofd van Miia, maar soms ook in dat van Nikke en journalist Tikka. Hierdoor weet je als lezer iets meer dan de afzonderlijke personages, maar het verhaal wordt nergens voorspelbaar. De hoofdpersonen zijn volwassen, ze houden zich bezig met eiceldonatie (Nikke) en behoorlijk veel seks (Miia). Dat maakt deze thriller voor de jongere Young Adult wellicht minder interessant. J.K. Johansson staat voor een groep Finse scriptschrijvers. Laura is het eerste deel van een trilogie en eindigt met een cliffhanger. De verdwijning is nog lang niet opgelost. Vanaf ca. 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044345667 | 254 pagina's

Titel Laura
Auteur J.K. Johansson
Secundaire auteur Annemarie Raas
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2014]
Overige gegevens 254 pagina's - 21 cm
Annotatie The House of Books is een imprint van Dutch Media Books bv - Vertaling van: Laura. - Helsinki : Tammi Publishers, (c)2013
ISBN 9789044345667
PPN 37254598X
Genre thriller
Thematrefwoord Verdwijningen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The house of crime
Boek

The house of crime (2013-...)

vol.
Uitgeleend