Deep blue
Boek

Deep blue geheimen van de zee ([2014])/ Jennifer Donnelly, uit het Engels vertaald door Annet Mons

De zeemeermin Serafina heeft dromen over een monster dat de zeeen wil overheersen. Ze gaat op zoek naar vijf heldinnen die haar kunnen helpen de wereld te redden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De zeemeermin Serafina heeft al een tijd nachtmerries waarin een monster de zeeën probeert te overheersen. Niemand gelooft Serafina als ze vertelt over haar dromen, en al zeker haar moeder niet, de heerseres van Miromara. Serafina kan zich beter concentreren op haar Dokimi, de ceremonie waarin ze zich een waardige opvolgster op de troon toont. Maar op de aanslag die gepleegd wordt tijdens de Dokimi had niemand zich kunnen voorbereiden. Serafina weet te ontsnappen en vlucht weg naar de Iele, zeeheksen die haar zullen helpen bij het bestrijden van het monster. Serafina is met al haar twijfels en ontluikende verliefdheid een zeer sympathiek personage. Het verhaal heeft een herkenbare opbouw: de heldin die nog niet gelooft in zichzelf, maar wel een groep volgelingen verzamelt om het duister te bestrijden. Serafina wordt goed uitgewerkt, maar de andere personages blijven oppervlakkig. Er is nog ruimte voor personageontwikkeling in de volgende delen in de reeks. Auteur Donnelly is bekend door haar boeken voor volwassenen: 'De theeroos', 'De wilde roos' en 'De winterroos'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000338429 | 278 pagina's

Titel Deep blue : geheimen van de zee
Auteur Jennifer Donnelly
Secundaire auteur Annet Mons
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, [2014]
Overige gegevens 278 pagina's - 23 cm
Annotatie Van Goor maakt deel uit van Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum bv, Houten, Antwerpen - Vertaling van: Deep blue. - New York : Disney, Hyperion Books, 2014. - (Waterfire saga ; 1)
ISBN 9789000338429
PPN 373735383
Genre science-fiction
Thematrefwoord Paranormale verschijnselen ; Zoektochten ; Zeemeerminnen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Waterfire Saga
Boek

Waterfire Saga (2014-...)

vol. 1
Uitgeleend
Jennifer Donnelly