De grote voetbalwedstrijd
Boek

De grote voetbalwedstrijd ([2014])/ vertaling [uit het Engels]: Renate Poper

Vandaag is de grote voetbalwedstrijd. Dora's team speelt tegen de Dinosaurussen. Vierkant prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De dag van de grote voetbalwedstrijd is aangebroken. Dora's team, de Gouden Onderzoekers, zal spelen tegen de Dinosaurussen. Maar dan steelt de gemene vos Zwieber de bal. Dora en Boots gaan op zoek naar de bal, met hulp van Kaart. Onderweg moeten ze allerlei hindernissen overwinnen. Aan het eind zegt Zwieber dat hij spijt heeft en dat hij heel graag mee wil doen met de wedstrijd. Dan blijkt hij een hele goede keeper te zijn. Deeltje uit een serie goedkoop geproduceerde, vierkante prentenboekjes over Dora*, bekend van de televisieserie op Nickelodeon, waarin vriendelijke en behulpzame personages te zien zijn. Het betreft hier een verkorte weergave van een van Dora's avonturen. De paginagrote illustraties zijn gebaseerd op de animatiefilms. Ze zijn vrolijk en kleurrijk, maar ook zeer clichématig. Ze lijken op tekeningen uit goedkope kleurboeken. De tekst bestaat bijna geheel uit dialoog en is onder, boven of in een rustig deel van de afbeelding afgedrukt. De lezer wordt steeds direct aangesproken en uitgenodigd zogenaamd mee te helpen. De uitwerking van het geheel is uiterst oppervlakkig. Elk probleem wordt meteen en als vanzelf opgelost. Bevat diverse Engelse woorden en uitroepen zoals 'We did it!' en 'One, two, three, jump!'. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089412829

Titel De grote voetbalwedstrijd
Secundaire auteur Eric Weiner ; Renate Poper
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op de tv-scripts van Eric Weiner en Valerie Walsh Valdes. - Uitgave is gebaseerd op de tv-serie Dora - Vertaling van: Go, go, goal! - (c)2014
ISBN 9789089412829
PPN 374553645
Thematrefwoord Wedstrijden ; Voetbal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dora
Boek

Dora (2004-...)

vol. 57
Uitgeleend