De grote groene wei
Boek

De grote groene wei ([2014])/ [tekst:] Yukiko Kato, [illustraties:] Komako Sakai ; vertaling [uit het Japans] Siska Goeminne

Als een klein meisje (ik-figuur) op een zomerse dag een mooie vlinder achtervolgt, verdwaalt ze in het hoge gras van een grote weide. Gelukkig weet haar moeder precies waar ze is. Prentenboek met sfeervolle, intens gekleurde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Sfeervol verhaal over een klein meisje (ik-figuur) dat verdwaalt en weer wordt teruggevonden. Het prentenboek vertelt vanuit kinderperspectief hoe het meisje afdwaalt van haar moeder - die in werkelijkheid nog vlakbij is - omdat ze een mooie vlinder achtervolgt. Met veel aandacht voor de sensorische beleving van de natuur: de frisse geur van het gras ('als tandpasta'), het geluid van de rivier, kriebelende blaadjes, de aandrang om de vleugels van een vlinder te voelen. De tekst wordt hierin ondersteund door de illustraties, die je als lezer het gevoel geven net zo in de natuur op te gaan als de hoofdpersoon. De prenten zijn gemaakt in een bijzondere techniek met o.a. verf en krijt, in sobere maar intense kleuren en met een verstilde sfeer. De Japanse auteur heeft internationale onderscheidingen gekregen voor eerder werk en won in Nederland in 2006 een Zilveren Griffel en een Boekenwelp voor het prentenboekje 'Mama, jij bent de liefste' en in 2009 een Zilveren Griffel voor 'Sneeuw' (2009)*. Mooi prentenboek dat qua sfeer duidelijk afwijkt van het mainstream aanbod. Een aanrader voor peuters en kleuters vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789058389305

Titel De grote groene wei
Auteur Yukiko Kato
Secundaire auteur Komako Sakai ; Siska Goeminne
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Kusahara. - Tokyo : Fukuinkan Shoten Publishers, Inc., 2008
ISBN 9789058389305
PPN 374646929
Thematrefwoord Zomer ; Verdwalen
Taal Nederlands