Dora gaat fietsen
Boek

Dora gaat fietsen ([2014])/ bewerking door Leslie Valdes, geïllustreerd door Dave Aikins ; vertaling [uit het Engels]: Renate Poper

Dora gaat op haar fiets naar het Fietspark. Onderweg gebruikt ze haar fietsbel om te laten horen dat ze eraan komt. Vierkant prentenboek met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Dora gaat op de fiets naar het Fietspark. Onderweg haalt ze vrienden op. Met haar fietsbel laat ze horen dat ze eraan komt. Deeltje uit een serie goedkoop geproduceerde, vierkante prentenboekjes over Dora*, bekend van de televisieserie op Nickelodeon, waarin vriendelijke en behulpzame personages te zien zijn. Het betreft hier een verkorte weergave van een van hun avonturen. De (bijna) paginagrote illustraties tonen beelden uit de animatiefilms voor televisie. Ze zijn vrolijk en kleurrijk, maar ook zeer clichématig. Ze lijken op tekeningen uit goedkope kleurboeken. De tekst bestaat bijna geheel uit dialoog en is onder, boven of in een rustig deel van de afbeelding afgedrukt. De lezer wordt steeds direct aangesproken en uitgenodigd zogenaamd mee te helpen. De uitwerking van het geheel is uiterst oppervlakkig. Elk probleem wordt direct en als vanzelf opgelost. De tekst bevat soms Engelse woorden zoals 'We did it!', 'Ring, ring!'. Eerder verschenen in hardkartonnen uitvoering. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089412850

Titel Dora gaat fietsen
Auteur Leslie Valdes
Secundaire auteur Dave Aikins ; Renate Poper
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Memphis Belle, [2014]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op de tv-serie Dora - Vertaling van: Bicycle! - (c)2014
ISBN 9789089412850
PPN 374554803
Thematrefwoord Fietsen (werkwoord)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dora
Boek

Dora (2004-...)

vol. 59
Uitgeleend