Schitterend heelal
Boek

Schitterend heelal ([2014])/ Raman Prinja, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer ; eindredactie: Jannie van der Leer & Annet Huizing ; illustrator: Geraint Ford

Reis door het heelal en ontdek de sterren(stelsels) en planeten. Lees over ijsvulkanen, telescopen, ruimteschepen enz. Met 16 doetips, veertig slimme vragen, veel kleurenillustraties van het heelal en een grote poster. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Recensie

In deze stevige uitgave zijn de vier delen van de serie 'Schitterend heelal'* over ruimteschepen, sterrenstelsels, sterren en planeten gebundeld. Aan bod komen o.a. de soorten sterrenstelsels, het ontstaan van de planeten, het levensverhaal van de zon en de missies naar de planeten. De onderwerpen worden steeds per dubbele pagina besproken. De tekst staat in kleurige kaders te midden van sfeervolle, begeleidende kleurenfoto's van het heelal. Er is gebruikgemaakt van verschillende lettergroottes en -typen. Moeilijke woorden staan vetgedrukt en worden uitgelegd in één woordenlijst achterin. Tussen de informatie door staan zestien eenvoudige, leuke proefjes om zelf te doen. Het boek sluit af met vier maal tien vragen over de verschillende thema's met de antwoorden en een rij met veertig feiten. Achterin staan nog boekentips van dezelfde uitgever, zes websites en één register. Verder zit er achterin een hele grote, uitscheurbare poster** van de sterrenhemel. Een mooie, complete uitgave waarin de delen onmerkbaar tot een geheel zijn gevoegd. Er is ook één inhoudsopgave. Voor de meeste kinderen zal de materie pittig zijn en het taalgebruik soms lastig. Wel geschikt voor kinderen die een uitdaging zoeken en/of al enige voorkennis hebben. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461751164 | 120 pagina's

Titel Schitterend heelal
Auteur Raman Prinja
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Jannie van der Leer ; Geraint Ford
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 120 pagina's - illustraties - 28 cm - poster
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The complete guide to space. - London : QED Publishing, (c)2012. - (The universe rocks)
ISBN 9789461751164
PPN 370823362
Rubriekscode 551.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Astronomie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Astronomie