Wat als... mensen zoals dieren waren?
Boek

Wat als... mensen zoals dieren waren? ([2014])/ [concept en illustraties]: Paul Moran, tekst: Lauren Taylor en Marianne Taylor ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Kitty Polderman

Stel je voor dat je, net als een dier, twee hoofden hebt of tegen de ramen kunt klimmen! Met stripachtige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Stel je voor dat wij mensen eigenschappen van dieren zouden hebben, bijvoorbeeld acht octopusarmen met zuignapjes of vliegenvoetjes om langs muren op en neer te klimmen: dat zou handig zijn. Maar zou je ook braaksel van je moeder willen eten zoals jonge vogels doen, of in een berg poep willen wonen net als een termiet? Bijzonder grappig en origineel boek, waarin de karakteristieke eigenschappen van verschillende diersoorten aan mensen worden toegewezen. Dit levert unieke en onvoorstelbare situaties op: van handig tot lastig, prettig tot vies en van populair tot eng. Vier ronde iconen geven met een nummer van één tot en met vijf aan in hoeverre iets handig, slim, eng of goor is. In korte teksten schetsen de auteurs een levendig beeld van diverse komische en bizarre mogelijkheden die in talrijke stripachtige zwart-wittekeningen uitgebeeld worden. Een inhoudsopgave is aanwezig, helaas ontbreekt de index om iets snel op te zoeken. Verder zijn woorden als gepositoneerd, equivalent en hachelijk vrij moeilijk voor de doelgroep. Deze creatieve manier van informatie overbrengen zal kinderen zeker aanspreken. Het handzame boek is zowel onderhoudend als leerzaam. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044738643 | 127 pagina's

Titel Wat als... mensen zoals dieren waren?
Auteur Paul Moran
Secundaire auteur Lauren Taylor ; Marianne Taylor ; Kitty Polderman
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: What if... humans were like animals. - London : Buster Books, 2013
ISBN 9789044738643
PPN 372464890
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Wetenswaardigheden; Humor
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wetenswaardigheden