Dinosaurussen en andere prehistorische dieren
Boek

Dinosaurussen en andere prehistorische dieren ([2014])/ Lee J. Ames, Nederlandse vertaling: Harry Naus

Teken in zes of acht stappen een dinosaurus, mammoet of ander prehistorisch dier. Met lijntekeningen in bruin en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Auteur Lee J. Ames, wiens stap-voor-stap tekenboeken in Amerika een begrip zijn, richt zich in dit boek op dinosaurussen, mammoeten, sabeltijgers, oervogels en oerreptielen. In een korte inleiding geeft de auteur uitleg aan lezer en leerkracht hoe om te gaan met het oefenboek en wat de bedoeling ervan is. Deze geheel in zwart-wit en bruin uitgevoerde uitgave bevat 43 verschillende dieren, een per pagina. Voor de stap-voor-stapoefeningen zijn alleen lijntekeningen gebruikt. Er wordt geen theoretische uitleg gegeven; wel staan bovenaan de bladzijde steeds naam, lengte en kenmerk van het betreffende dier. Elk dier wordt in zes stappen getekend. Elke nieuwe fase is met dikkere lijnen aangegeven. Er wordt gebruik gemaakt van materialen als potlood, kneedgum, pen, penseel en Oost-Indische inkt. Maakt deel uit van de serie 'Stap voor stap tekencursus'*. Eenvoudige oefeningen die je snel onder de knie krijgt zodat tevredenheid en trots je aanzetten om gemotiveerd door te gaan. Natekenen is belangrijk voor de creatieve ontwikkeling. Geniete handelseditie. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044738216

Titel Dinosaurussen en andere prehistorische dieren
Auteur Lee J. Ames
Secundaire auteur Harry Naus
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 48 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De eenvoudige methode waarmee iedereen kan leren tekenen! - Vertaling van: Dinosaurs and other prehistoric animals. - Watson-Guptil Publications, (c)1977. - (Draw 50)
ISBN 9789044738216
PPN 374336083
Rubriekscode 742
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen; Tekenen ; Prehistorische dieren; Tekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen

Relaties/Serie

Stap voor stap tekencursus
Boek

Stap voor stap tekencursus (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Lee J. Ames
Woestijnvalk
Boek

Woestijnvalk (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Franz Zumstein