Paarden
Boek

Paarden ([2014])/ Lee J. Ames, Nederlandse vertaling: Harry Naus

Teken in zes of acht stappen een paard. Van een veulen tot een trekpaard en van een steigerend paard tot een paard in galop. Met lijntekeningen in bruin en zwart-wit . Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Paarden zijn een geliefd tekenonderwerp, maar veel mensen/kinderen vinden ze moeilijk om te tekenen. In de populaire Amerikaanse stap-voor-stap methode van Lee J. Ames wordt de opbouw van diverse tekeningen van paarden uitgelegd aan de hand van een serie van zes lijntekeningen. Elke tekening bevat vetgedrukt de nieuwe lijnen en wat zachter gedrukt de al getekende lijnen. Het nuanceverschil in beige is wat te klein, waardoor de kleine nieuwe lijnen niet altijd opvallen. Er is geen tekstuele uitleg. In de zesde tekening zijn de contourlijnen (zwart) geaccentueerd en is met arceertechniek (zwart/grijze lijnen) schaduw in het paard aangebracht. De tekeningen zijn niet ingekleurd en er is geen omgeving. Door de diversiteit van houdingen en paardsoorten ontstaat er een duidelijk beeld van de opbouw van de tekening. De inleiding richt zich eerst tot de lezer en vervolgens tot de leerkracht. Geadviseerd wordt om de tekeningen stap voor stap na te tekenen en al oefenend zo het tekenen van een paard onder de knie te krijgen. Verscheen in de serie 'Stap voor stap tekencursus'*. Lee Ames is o.a. bekend van de Disneyklassiekers Pinokkio en Fantasia en gaf les aan gerenommeerde academies in New York. Geniete handelseditie. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044738209

Titel Paarden
Auteur Lee J. Ames
Secundaire auteur Harry Naus
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 48 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De eenvoudige methode waarmee iedereen kan leren tekenen! - Vertaling van: Horses. - Watson-Guptil Publications, (c)1984. - (Draw 50)
ISBN 9789044738209
PPN 374336024
Rubriekscode 742
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden; Tekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen

Relaties/Serie

Stap voor stap tekencursus
Boek

Stap voor stap tekencursus (2014-...)

vol.
Uitgeleend
Lee J. Ames
Woestijnvalk
Boek

Woestijnvalk (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Franz Zumstein