Call the midwife. Serie 3
DVD

Call the midwife. Serie 3 ([2014])/ Heidi Thomas, [cast] Jessica Raine, Miranda Hart, Jenny Agutter, Pam Ferris

Jenny Lee, een jonge vroedvrouw opgegroeid in gegoede kringen op het platteland, besluit te gaan werken in het arme Oost-Londen in de jaren vijftig van de 20e eeuw.

Aanwezigheid

Recensie

Seizoen 3 (2014) van de BBC-serie, gebaseerd op de autobiografische bestsellers van Jennifer Worth (1935-2011). De jonge Jenny Lee is opgegroeid in welgestelde kringen op het Engelse platteland in de jaren vijftig van de 20e eeuw. Zij kiest ervoor na haar opleiding vroedvrouw te worden bij de nonnen van het Nonnatusklooster in de Londense havenbuurt, de Docklands. Jenny belandt in een voor haar volkomen vreemde wereld. De straten krioelen van de kinderen want gezinnen van tien kinderen zijn geen uitzondering. De meeste bevallingen vinden thuis plaats omdat de kliniek maar acht bedden telt. In dit seizoen is zuster Winifred de nieuwe bewoonster van Nonnatus House, ontfermen Jenny en zuster Monica Joan zich over een moeder met haar ziekelijke zoontjes en keert Chummy terug als part-time vroedvrouw. Ron Rijghard (NRC 1-9-'12) schreef over het eerste seizoen: ' Zeer Brits is deze serie, verteld met aanstekelijk flegma en een oog voor sociaal-realistische details dat aan Ken Loach doen denken. Ultieme feelgood-televisie is het ook (...) een sterke cast, een aansprekend geschetst tijdsbeeld en emotionele verhalen die effectief mikken op ontroering, waarbij een zekere gezapigheid op de loer ligt. (...)' Uitgezonden door Omroep Max. Acht afleveringen.

Specificaties

Nederlands | 8717344754613

Titel Call the midwife. Serie 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jessica Raine ; Miranda Hart ; Jenny Agutter ; Jennifer Worth
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Bridge, [2014]
Overige gegevens 3 dvd-video's (8 × 50 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Gebaseerd op het boek van Jennifer Worth - Videoversie van het televisieprogramma: Groot-Brittannie, 2014
ISBN 8717344754613
PPN 375917616
Genre sociale roman
Thematrefwoord Verloskundigen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Call the midwife
Boek

Call the midwife (2012-...)

vol. Serie 3
Uitgeleend