Marked
Boek

Marked (2014)/ David Jackson

Politiedetective Callum Doyle denkt de dader op het spoor te zijn die twee jonge meisjes heeft getatoeëerd alvorens de lichamen te dumpen.

Recensie

In New York zorgt de verdwijning van een tweede jong meisje en de daaropvolgende vondst van verspreid gedumpte en getatoeëerde delen van het lichaam voor opschudding binnen het politiekorps. Detective Doyle is ervan overtuigd dat Proust, een door hem al eerder verdachte tatoeëerder, de dader is maar deze ontkent alles. Om een bekentenis af te dwingen neemt Doyle het recht in eigen handen maar Proust speelt een sinister spelletje waardoor de agent in discrediet raakt bij zijn meerderen. De aversie escaleert maar ook de vader en de moeder van het vermoorde meisje ondernemen drastische acties. Deze derde Doyle is andermaal een beklijvende en zeer spannende thriller waarin de man van de wet al even geschift is als de dader. Zelfs een nieuwe collega krijgt geen vat op het ongeleid projectiel dat Doyle is die door relationele spanningen nog meer onder druk wordt gezet. Zelf twijfelt hij ook aan zijn psychische gezondheid en vraagt hij zich af hoever hij mag gaan. Deze thriller voert met voorsprong de markantste politieagent op die ik de laatste jaren heb gelezen. Vrij kleine druk en ruime interlinie.

Specificaties

Engels | 9781447202974 | 370 pagina's

Titel Marked
Auteur David Jackson
Type materiaal Boek
Uitgave London : Pan Books, 2014
Overige gegevens 370 pagina's - 20 cm
Annotatie Pan Books is een imprint van Pan Macmillan, een sectie van Macmillan Publishers Limited - Oorspronkelijke uitgave: [Londen] : Macmillan, 2013
ISBN 9781447202974
PPN 351134514
Genre thriller
Taal Engels