De stinkende ruimtereis
Boek

De stinkende ruimtereis ([2014])/ Tim Collins, illustrations: Joëlle Dreidemy ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Mirjam Bosman

Tom, de nieuwe jongen in de klas van Rik (ik-figuur), blijkt een buitenaards wezen te zijn. Hij heeft een tijdmachine waarmee ze samen op avontuur gaan. Met veel tekstballonnen en stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

In het kielzog van de serie 'Het leven van een loser' wordt veel uitgegeven met veel plaatjes, veel humor en weinig tekst. De boeken liggen goed bij kinderen die niet graag lezen. Dat betekent niet dat het makkelijke boeken zijn om te schrijven. Dit boek laat zien dat het ook minder goed kan. Het verhaalgegeven is wel leuk. Rik komt erachter dat klasgenootje Tom een buitenaards wezen is, die met de vuilniscontainer reizen door tijd en ruimte kan maken. Hij gaat mee naar het ontstaan van de mensheid, maar bij terugkomst blijkt er iets heel erg mis te zijn. Het is jammer dat het verhaal niet met wat meer zorg is uitgewerkt. De humor is gemakzuchtig en levert vaak niet meer dan een glimlach op. De illustraties zijn veelal flauw. Collins kan het wel, getuige zijn goede reeks 'Nurdius Maximus', maar laat hier toch steken vallen. De auteur van 'Het leven van een loser' weet de belevingswereld van kinderen weer te geven. Dat is hier vervangen door een hapsnap verhaal dat nergens echt wil spetteren. Dit soort boeken moeten bij uitstek inspireren om meer boeken op te pakken, maar deze titel slaagt daar helaas niet in. Tegelijkertijd verscheen in vergelijkbare uitvoering maar meer op meisjes gericht: 'Het dolle dagboek van Kaatje Knal'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044738698 | 127 pagina's

Titel De stinkende ruimtereis
Uniforme titel Rik Raket : de stinkende ruimtereis
Auteur Tim Collins
Secundaire auteur Joelle Dreidemy ; Mirjam Bosman
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 127 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Rugtitel: Rik Raket : de stinkende ruimtereis - Vertaling van: Stinky space race. - London : Buster Books, 2014. - (Cosmic Colin)
ISBN 9789044738698
PPN 374292620
Genre science-fiction - humoristische roman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Buitenaardse wezens
Taal Nederlands