Tess en Tim
Boek

Tess en Tim omnibus ([2014])/ Netty van Kaathoven, illustraties van Maarten Govaarts

Twee verhalen over de vrienden Tess en Tim. Tims oma is bang in het donker. Tess en Tim maken een vreemde lamp voor haar. Hond Spoek wil mee op het vlot van Tess en Tim. Maar dan vaart het vlot met hem weg. AVI-E3 en AVI-M4. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Bundeling van twee eerder los verschenen boeken over Tess en Tim. In 'De skoet van oma' (AVI-E3) is Tims oma bang in het donker. Tess en Tim willen haar helpen. Ze maken een vreemde lamp voor haar. Als dat maar goed gaat. In 'Spoek op het vlot' (AVI-M4) bouwen Tess en Tim een vlot. Hun hond Spoek wil er op. Maar dan vaart het vlot weg op de rivier. Zullen ze Spoek weer vinden? Elke zin begint met een hoofdletter, duidelijke interpunctie en aanhalingstekens. De passende illustraties bestaan uit zachtgekleurde, expressieve, wat naïeve tekeningen voorzien van zachte contouren. De verhalen bevatten enige spanning, maar zijn wat braaf. Beide verhalen bevatten aan het eind tips voor uitvinders. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Tess en Tim : omnibus
Uniforme titel De skoet van oma Spoek op het vlot
Auteur Netty van Kaathoven
Secundaire auteur Maarten Govaarts
Type materiaal Boek
Uitgave Zuid-Beijerland : SpecialBooX, [2014]
Overige gegevens 69, 68 pagina's - tekeningen - 23 cm
Annotatie Omslagtitel: Tess en Tim : 2 verhalen in 1 boek. - Omslag vermeldt: Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 6 jaar - Bevat: De skoet van oma. - Oud-Beijerland : De Eekhoorn, (c)2007. - (Tess en Tim ; 1) ; Spoek op het vlot. - Oud-Beijerland : De Eekhoorn, (c)2008. - (Tess en Tim ; 2)
PPN 375286497
Thematrefwoord Uitvindingen ; Grootmoeders
Taal Nederlands