Photo
DVD

Photo belangrijke stromingen in de fotografie ([2014])/ concept en regie: Stan Neumann en Alain Nahum

Twaalfdelige serie over de geschiedenis van de fotografie. Elke aflevering beschrijft een stroming in de geschiedenis en de ontwikkeling van de fotokunst, met aandacht voor de meest invloedrijke fotografen en hun werkmethoden.

Recensie

De Franse regisseurs Stan Neumann en Alain Nahum geven een overzicht van de fotografie, vanaf de uitvinding ervan tot nu, in twaalf belangrijke stromingen waarin de meest invloedrijke fotografen en hun werkmethoden aan bod komen. De twaalf afleveringen van elk ca. 26 minuten belichten het ontstaan en de verdere ontwikkelingen in de fotokunst. Uiteenlopende artistieke benaderingen en visies op het medium fotografie in onder andere het surrealisme, objectivisme en pictorialisme worden behandeld. Er is plaats voor minder bekend werk van bijvoorbeeld Miroslav Hak naast de iconische werken van Man Ray, en er zijn interessante tijdbruggen tussen bijvoorbeeld de midden 19e-eeuwse composities van Julia Cameron en de hedendaagse fotosculpturen van Thomas Demand. De kwaliteitsbeelden uit onder andere de collecties van het Centre Pompidou en Musée d'Orsay worden verlevendigd met animaties die de maak- en denkfasen van de fotograaf verbeelden. Ook citaten en geluiden maken deze informatieve serie (Engelstalig met Nederlandse ondertiteling) van Arte toegankelijk voor iedere fotografieliefhebber.

Specificaties

Engels | 8717306273107

Titel Photo : belangrijke stromingen in de fotografie
Uniforme titel Photo: a history from behind the lens
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Stan Neumann ; Alain Nahum
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : B-motion bv, [2014]
Overige gegevens 2 dvd-video's (ongeveer 312 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de tv-miniserie: Frankrijk : ARTE France, 2009, 2011, 2012, 2013 - Oorspronkelijke titel: Photo: a history from behind the lens
ISBN 8717306273107
PPN 374324050
Rubriekscode 761
Taal Engels
Onderwerp algemeen Fotografie; Geschiedenis
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Fotografie