Vlinder in de boksring
Boek

Vlinder in de boksring de 7 regels voor challengers die willen winnen en marktleiders die niet willen verliezen (februari 2014)/ Erwin Wijman, José Evers en Piet Hein Smit, medewerkers: Nigel Hassall, Karlijn Marchildon en Dymphna Michels

Adviezen aan managers en reclamemakers voor het voeren van uitdagende, agressieve reclamecampagnes; met praktijkvoorbeelden.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs gaan in op 'agressieve' marketingcampagnes. Campagnes waarbij nieuwkomers en kleine ondernemingen in gevecht gaan met de marktleiders of marktleiders het gevecht aangaan met ondernemingen die hun positie bedreigen. Vaak gaat zo'n campagne gepaard met vergelijkende reclame. Ze bedachten zeven regels voor deze challengers of uitdagers om succesvol te zijn. Ze werken die uit in negen cases, waarbij gevallen voorkomen die we meestal wel kennen: easyJet die de KLM uitdaagt of de agressieve opstelling van Dirk van den Broek als de goedkoopste. Bij een van de cases gaat het om een actiegroep (Wakker dier) die een supermarkt (AH) uitdaagt. Want ook hier was sprake van een geslaagde marketingcampagne, in dit geval om de plofkip uit de schappen te krijgen. Mooie cases waaruit veel te leren valt over een vorm van campagnevoeren waarover nog niet veel geschreven is. Met talrijke illustraties in kleur en een literatuurlijst. Gebonden uitgave in oblong formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789491560606 | 155 pagina's

Titel Vlinder in de boksring : de 7 regels voor challengers die willen winnen en marktleiders die niet willen verliezen
Auteur Erwin Wijman
Secundaire auteur José Evers ; Piet Hein Smit ; Nigel Hassall
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Adfo Groep, februari 2014
Overige gegevens 155 pagina's - illustraties - 20 × 26 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789491560606
PPN 371042984
Rubriekscode 369.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Marketing
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Marketing