Genen en gezondheid
Boek

Genen en gezondheid wat er valt te lezen in je DNA (2014)/ redactie Prof.dr. Jos van den Broek, Dr. Jannes van Everdingen, Prof.dr. Irene van Langen, Mr. Rachèl van Hellemondt, Dr. Terry Vrijenhoek, Maarten Evenblij (eindredactie)

Bespreking van de invloed van genen op ziekte en gezondheid, waarbij zowel medische als ethische en maatschappelijke aspecten aan de orde komen.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de serie cahiers van de Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij bestaat uit een vijftiental korte bijdragen van verschillende auteurs, specialisten op hun terrein. De artikelen behandelen een breed scala van onderwerpen op het gebied van genen en gezondheid. Zo komen onder meer aan de orde: de relatie tussen genen en ziekten, de interacties van genetische en milieufactoren, genetische zwangerschapstesten, genetische variatie bij de mens en individualisering van de geneeskunde. Naast de biomedische komen ook ethische en maatschappelijke aspecten ruimschoots aan de orde. De teksten worden helder en duidelijk gebracht, maar enige basale voorkennis van biologie is vereist. Voorzien van illustraties in kleur en zwart-wit, een verklarende begrippenlijst en lijst van websites.

Specificaties

Nederlands | 9789073196735 | 86 pagina's

Titel Genen en gezondheid : wat er valt te lezen in je DNA
Instelling /Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij
Secundaire auteur Jos van den Broek
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Bio-Wetenschappen en Maatschappij, 2014
Overige gegevens 86 pagina's - illustraties - 22 × 22 cm
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789073196735
PPN 374347670
Rubriekscode 573.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen DNA; Gezondheid ; DNA; Geneeskunde
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord DNA

Relaties/Serie

Cahiers bio-wetenschappen en maatschappij
Boek

Cahiers bio-wetenschappen en maatschappij (1972-...)

vol. 33e jrg. (2014), nr. 1
Uitgeleend