Hond weet alles en Wolf niets
Boek

Hond weet alles en Wolf niets ([2014])/ Sylvia Vanden Heede en Inge Bergh, met illustraties van Marije Tolman ; verhaal Sylvia Vanden Heede ; informatieve stukken Sylvia Vanden Heede en Inge Bergh

Hond weet veel meer dan Wolf. Maar Wolf leest een dik boek. Weet hij dan meer dan Hond? Verhalen op AVI-M3, aangevuld met informatie om voor te lezen over o.a. mummies, ridders, draken en raketten. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Hond is tam, trouw en aardig voor iedereen. Hij is leergierig en leest graag. Zijn wilde neef Wolf is heel anders: hij kan niet lezen, is gek op rijm, houdt van grommen, snauwen en boos zijn, nare grapjes uithalen en heel veel van botten. Als Hond vertelt over mummies en skeletten, ziet Wolf al een sappig maaltje voor zich. Deze fantasievolle verhalen voor beginnende lezers zijn door de levendige stijl en grappige interactie tussen de beide hoofdfiguren heel aantrekkelijk. De auteur laat de dierlijke eigenschappen van Hond en Wolf intact en dat levert vermakelijke, spannende situaties op. De tekst bevat leuke woordgrapjes en rijmpjes en bestaat uit korte zinnen met grotendeels eenlettergrepige woorden. Elke zin begint op een nieuwe regel en is gezet in een duidelijk lettertype met hoofdletters en leestekens, AVI-M3. De kleurrijke, sfeervolle aquarel- en pentekeningen maken het geheel af. In de verhalen komen onder meer thema's voor als robots, ridders en piraten, dino's en draken, raketten en de maan, waarover informatie wordt gegeven in een kleiner lettertype. Deze informatie is geschikt om voor te lezen aan de beginnende lezertjes. De informatieve teksten bevatten multiplechoicevragen (Watjes), waarvan de antwoorden achterin staan en doe-opdrachten (Doetjes). Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401415309 | 121 pagina's

Titel Hond weet alles en Wolf niets
Auteur Sylvia Vanden Heede
Secundaire auteur Inge Bergh ; Marije Tolman
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2014]
Overige gegevens 121 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Verhalen & weetjes over dino's, ridders en nog veel meer
ISBN 9789401415309
PPN 374712999
Taal Nederlands