Mijn pony en ik
Boek

Mijn pony en ik ([2014])/ Élise Rousseau, illustraties: Colonel Moutarde ; foto's: Frédéric Chéhu ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]; Sabine Van Humbeeck

Lea (ik-figuur) mag in de herfst op paardrijles. Ze vertelt over de manege, de pony's en alles wat daar bij hoort. Met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lea (ik-figuur) vertelt over de manege en alles wat daar bij hoort. Ze mag van haar ouders op les en begint in de herfst. Leuk gegeven dat alles door een leeftijdgenootje verteld wordt, maar het taalgebruik past niet echt bij een jong meisje. In het boek passeren alle seizoenen met alles wat daarbij hoort (bijvoorbeeld de dikke vacht in de winter, veulens in de lente). In de inhoudsopgave vind je deze vier seizoenen terug met daarbij de bijbehorende onderdelen. Het boek ziet er speels uit; grappige tekeningen, leuke foto's, ballonnetjes als aparte kaders. Naast allerlei informatie ook nog de nodige knutselideetjes. Leuk boek om samen met jonge kinderen te lezen, want zelf lezen kan pas op wat oudere leeftijd. De tekst is niet erg ingewikkeld. Jargon wordt aangegeven met een asterisk en achter in het boek in een woordenlijst verklaard. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044738858 | 59 pagina's

Titel Mijn pony en ik
Auteur Elise Rousseau
Secundaire auteur Colonel Moutarde ; Frédéric Chéhu ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2014]
Overige gegevens 59 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Mon poney, mon club et moi. - Éditions Milan, (c)2012
ISBN 9789044738858
PPN 374303649
Rubriekscode 618.48
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pony's; Verzorging ; Ponyrijden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Pony's