Goal!
Boek

Goal! alles over voetbal ([2014])/ Clive Gifford, redactie: Margaret Hynes ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Fred Hendriks

Wil je van alles weten over voetbal? Lees over de techniek en tactiek, de clubs en hun trainers, de competities en bekende voetballers. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Recensie

Het spel, de clubs en hun trainers, de competities en 'geweldige voetballers', dat zijn de hoofdstukken in dit internationaal georiënteerde voetbalboek. Het Nederlandse en Vlaamse voetbal komen beperkt aan bod, afgezien van toppers als Johan Cruijff, Arjen Robben en Vincent Kompany. Vrouwelijke voetballers komen op een vanzelfsprekende manier in beeld. De informatie in de korte tekstblokken is interessant: de auteur besteedt ook aandacht aan de tekens van scheidsrechters, soorten opstellingen, transfers en de posities (spelmakers, vleugelspelers e.a.). Het taalgebruik bevat soms moeilijke woorden (o.a. lucratiefste, prestigieuze, financiële stabiliteit), anglicismen ('in geen tijd') en Vlaamse uitdrukkingen ('straffe stoot'). De tekst staat op een gekleurde ondergrond, wat de leesbaarheid niet overal ten goede komt. De vormgeving is kleurrijk met veel foto's van voetballers in actie. Al met al een leuk (naslag)boek voor kinderen die dieper in de wereld van het voetbal willen duiken. Met woordenlijst, register, verwijzingen naar Nederlands- en Engelstalige websites en musea in diverse landen en een uitscheurposter met het speelschema WK 2014. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401416603 | 96 pagina's

Titel Goal! : alles over voetbal
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Fred Hendriks ; Margaret Hynes
Type materiaal Boek
Uitgave [Tielt] : Lannoo, [2014]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 27 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: Goal! - London : Red Lemon Press Limited, (c)2014
ISBN 9789401416603
PPN 375154795
Rubriekscode 619.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal