Lullaby for Baby Bear
Boek

Lullaby for Baby Bear ([2014])/ France Quatromme & Parastou Haghi, written by France Quatromme ; and illustrated by Parastou Haghi ; English translantion from the Dutch Publishing Inc

Baby Beer kan niet slapen. Mama Mier, Mama Vogel, Mama Poes en Mama Hond zingen slaapliedjes voor hem. Maar alleen Mama Beer weet waar haar kleintje van in slaap valt. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Mama beer valt in slaap tijdens het voorlezen. Baby beer moet vreselijk huilen en allerlei dieren met hun kinderen komen langs om te proberen beer in slaap te zingen of te knuffelen (mier, vogel, kat, hond). Alle kinderen vallen in slaap behalve beer. Door alle herrie wordt mama beer wakker en zij weet baby beer binnen een paar minuten in slaap te krijgen. Leuk, warm prentenboek met als thema 'moeilijk in slaap vallen'. Op de kleurrijke, vrij gedetailleerde illustraties is veel te zien. De achtergrondkleur is nachtblauw wanneer het slaapliedje wordt gezongen met lichtblauwe letters en wit met zwarte letters, wanneer er geknuffeld wordt. De liedjes zijn golvend gedrukt. De laatste twee regels van elk slaapliedje is hetzelfde, alleen de naam van het dier verandert. De tekst staat in de illustratie, maar er nooit doorheen. Heerlijk kijk- en voorleesboek, met herkenbaar thema om te lezen voor het slapengaan. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Engels | 9781605371900

Titel Lullaby for Baby Bear
Auteur France Quatromme
Secundaire auteur Parastou Haghi
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave New York : Clavis, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Slaap lekker, Baby Beer. - Hasselt ; Amsterdam : Clavis Uitgeverij, 2013
ISBN 9781605371900
PPN 37282076X
Thematrefwoord Slapengaan ; Repeteerverhalen
Taal Engels