Goth girl and the ghost of a mouse
Boek

Goth girl and the ghost of a mouse (2013)/ Chris Riddell

Nadat Ada's moeder is overleden, is ze vaak alleen. Als ze nieuwe vriendjes krijgt, komt ze een spel op het spoor dat bijzonder wreed is voor een aantal sprookjesdieren. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nadat de moeder van Ada Goth is overleden, wil haar vader haar nog maar een keer in de week zien. Ze herinnert hem te veel aan zijn vrouw. Dus zwerft Ada alleen door het grote huis en landgoed. Met kinderen van personeelsleden en de geest van een muis, komt ze een spel op het spoor dat bijzonder wreed is voor een aantal sprookjesdieren. Om ze te redden, verzint ze samen met haar gouvernante (een vampier) een plan. Dit heerlijke verhaal won een Costa Book Award. Hoe smakelijk het ook geschreven is, de werkelijke meerwaarde zit in het geheel, waarin ook illustraties en vormgeving een belangrijke rol spelen. Deze uitgave is tot in de puntjes verzorgd, van de zilveren doodshoofden op de schutbladen tot het glimmende paars-op-snee. Daarnaast natuurlijk nog geweldige illustraties van de schrijver/illustrator, gedetailleerde pentekeningen, die het boek een magische sfeer geven en de humor benadrukken. Ze zijn mooi verwerkt op volledige pagina's met een zwarte rand of in de sfeervolle opmaak. Daarmee is dit boek een beleving waarbij jonge meiden de volgende pagina nieuwsgierig om zullen willen blijven slaan. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 9780230759800 | 219 pagina's

Titel Goth girl and the ghost of a mouse
Uniforme titel Goth girl
Auteur Chris Riddell
Type materiaal Boek
Uitgave London : Macmillan Children's Books, 2013
Overige gegevens 219 pagina's - illustraties - 20 cm - Het boekje: Memoirs of a mouse / by Ismael Whiskers (14 ongenummerde pagina's)
ISBN 9780230759800
PPN 375306064
Genre griezelverhaal - detectiveroman
Thematrefwoord Eenzaamheid ; Eenoudergezin ; Monsters ; Spoken ; sprookjesfiguren
Taal Engels