Voetballen met Muis
Boek

Voetballen met Muis (2014)/ Lucy Cousins, vertaling [uit het Engels]: Studio Bos

Muis en haar vrienden gaan voetballen. Dottie, Kees en Kora zijn het blauwe team en Muis met Eddie en Oscar het rode team. Wat hebben ze veel plezier! Oblong prentenboek met eenvoudige zwartomlijnde tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Muis gaat samen met zijn dierenvriendjes voetballen. Dat betekent rennen, schoppen, tackelen en met een beetje geluk een doelpunt maken. Deel uit de serie 'Een hoe is dat?-boek' waarin het deze keer gaat over het plezier hebben met elkaar en samen sporten. Winnen is ondergeschikt; het is gewoon leuk om samen iets te doen. Oblong prentenboek met vrij gedetailleerde kleurrijke illustraties over één of een dubbele bladzijde. Alle in sporttenue geklede dieren en voorwerpen zijn duidelijk afgebakend met dikke zwarte lijnen en goed herkenbaar. De illustraties zijn eenvoudig, er is veel op te zien en ze volgen nauwgezet de twee- tot drieregelige tekst, die boven aan de bladzijde staat. De tekst staat in dikke, zwarte, quasihandgeschreven letters op een steeds van kleur wisselende achtergrond. De tekst is eenvoudig voor te lezen en, met een enigszins alwetende verteller, heel spannend. Leuk prentenboekje voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025865535

Titel Voetballen met Muis
Uniforme titel Mijn vriendje Muis
Auteur Lucy Cousins
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2014
Overige gegevens 27 ongenummerde pagina's - illustraties - 20 × 24 cm
Annotatie Achterkant vermeldt: Mijn vriendje Muis - Vertaling van: Maisy plays soccer. - London : Walker Books Ltd., (c)2014
ISBN 9789025865535
PPN 372653499
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een hoe is dat?-boek
Boek

Een hoe is dat?-boek (2003-...)

vol.
Uitgeleend
Lucy Cousins