Expeditie sneeuw
Boek

Expeditie sneeuw snowboarden en skiën (cop. 2013)/ Neil Champion, [vert. uit het Engels: Catalien van Paassen ; eindred.: Annet Huizing ... et al.]

Wat heb je nodig als je gaat skiën of snowboarden? Hoe verbeter je je conditie en welke basistechnieken zijn er? Kennismaking met twee populaire wintersporten. Met leuke weetjes, een quiz, moeilijke woordenlijst, kleurenfoto's en -tekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatieve uitgave over snowboarden en skiën. In twaalf hoofdstukken komen bijna alle facetten aan bod: uitrusting en kleding, tips voor oefeningen om topfit te worden, de basistechnieken en risico's van het snowboarden en skiën. Ieder hoofdstuk is gedrukt op twee naast elkaar liggende bladzijdes. De korte teksten, in overzichtelijke blokken en gedrukt in een prettige duidelijke letter, zijn niet moeilijk en sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Kaders met leuke feitjes en korte verhalen van 'echte doorzetters' vullen de verschillende onderwerpen aan. Prachtige kleurenfoto's, vrijwel allemaal in ijzige blauwtinten, en soms ook instructietekeningen ondersteunen de tekst. Achter in het boek staan een kennistest, een verklarende woordenlijst, tips voor gerelateerde boeken en websites en het register. Maakt deel uit van de serie 'Outdoor avontuur'*, een serie over avontuurlijke sporten voor kinderen. Een leuk en leerzaam boek over twee populaire wintersporten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750655

Titel Expeditie sneeuw : snowboarden en skiën
Auteur Neil Champion
Secundaire auteur Catalien van Paassen ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2013
Overige gegevens 32 p - ill - 28 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Wild snow. - Appleseed Editions, cop. 2012. - (Adventure outdoors)
ISBN 9789461750655
PPN 357404351
Rubriekscode 618.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Skiën ; Snowboarden
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Skiën

Relaties/Serie

Outdoor avontuur
Boek

Outdoor avontuur (2013-...)

vol.
Uitgeleend