De jagers
Luisterboek

De jagers ([2014])/ John Flanagan, voorgelezen door Dieuwertje Blok

Hal en zijn vrienden achtervolgen de Magyaarse piraat Zavac, die de kostbare schat Andomal heeft gestolen in Skandia. Maar de tocht is niet zonder gevaren. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Integrale weergave van het gelijknamige boek* (op mp3-cd), voorgelezen door de televisiepresentatrice Dieuwertje Blok. In dit derde deel** van Flanagans bestsellerserie 'Broederband', vol ruige avonturen in een noordelijk gebied vol middeleeuwse elementen, achtervolgen Hal en zijn vrienden met hun zelfgemaakte boot Heron nog steeds de Magyaarse piraat Zavac. Hij heeft de kostbare schat Andomal gestolen in Skandia, toen Hals broederband even niet oplette. Deze tocht is allerminst zonder gevaren: het kost moeite de ingang van de rivier Dan te vinden en de tocht naar Raguza - waar Zavac heen zou gaan - te vervolgen. De aanwezigheid van het meisje Lydia en de aan de mast vastgeketende Rikard zorgen voor extra verwikkelingen. De havensteden langs de Dan bieden ook grote gevaren. Het wordt een moeizame tocht! Boeiend verhaal, zeker voor wie de vorige delen met de vele achtergronden kent. Doordat de personages uitgesproken karakters hebben, zal elke luisteraar zich wel met iemand kunnen identificeren. De teksten van de auctoriale verteller zijn in goede balans met de dialogen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025757519

Titel De jagers
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Dieuwertje Blok
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Haarlem : Gottmer Uitgevers Groep, [2014]
Overige gegevens 1 mp3 cd (ongeveer .. uur) - 12 cm
Annotatie Integrale weergave van het boek naar de oorspronkelijke uitgave in de vertaling van Wybrand Scheffer: Haarlem : Gottmer, 2013
ISBN 9789025757519
PPN 371736870
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Vikingen ; Zoektochten ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Broederband
Luisterboek

Broederband (2013-...)

vol. boek 3
Uitgeleend
John Flanagan