Atlantis ontdekt
Boek

Atlantis ontdekt ([2014])/ Clive Cussler, vertaling [uit het Engels] Pieter Cramer en Wim Sanders

Een Duitse nazi-familie, na de oorlog naar Argentinië uitgeweken, heeft vergevorderde plannen om bijna de gehele wereld te verwoesten, waarna het Vierde Rijk gestalte kan krijgen.

Recensie

In Argentinië houdt een oorspronkelijk Duitse familie nazi-principes in ere en koestert relieken uit de Tweede Wereldoorlog. Ze heeeft sporen van een oude zeevarende beschaving gevonden die ten gevolge van de inslag van een komeet grotendeels is weggevaagd. Ze heeft geleerd hoe hetzelfde effect te bereiken, waarna het Vierde Rijk gesticht kan worden. Tenzij Dirk Pitt dat weet te verhinderen natuurlijk. Pitt is de held van een aantal Cussler-avonturen. Hij is op zijn best op of onder water, en dat komt in dit boek goed van pas. Het verhaal is sciencefiction op onderdelen (o.a. elementen uit "The boys from Brazil" van Ira Levin), maar een hoog werkelijkheidsgehalte is sowieso niet te verwachten. Ook diepgang niet (alleen in letterlijke zin!), en verrassing nauwelijks. Wel snelheid en spanning, en die zijn er volop. Ook is het schijnbare belang van de avonturen dit keer groter dan anders. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044343199 | 447 pagina's

Titel Atlantis ontdekt
Auteur Clive Cussler
Secundaire auteur Pieter Cramer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2014]
Overige gegevens 447 pagina's - 21 cm
Annotatie een Dirk Pitt avontuur - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, 2000 - Vertaling van: Atlantis found. - New York : G.P. Putnam's Sons, (c)1999
ISBN 9789044343199
PPN 369591380
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

The house of crime
Boek

The house of crime (2013-...)

vol.
Uitgeleend