Schijnheilig
Boek

Schijnheilig (2014)/ Kathy Reichs, vertaling [uit het Engels]: Cherie van Gelder

Een Canadese forensisch antropologe assisteert bij het onderzoek naar een moorddadige sekte die het vooral voorzien heeft op vrouwen en baby's.

Recensie

Een Amerikaanse forensisch antropologe die op een kloosterbegraafplaats in Quebec een reeds lang begraven lijk van een kloosterzuster zoekt, komt via een non in contact met een vrouwelijke hoogleraar godsdienstwetenschappen. Door gesprekken met haar en één van haar studenten weet ze verband te leggen tussen twee recentelijk aangetroffen verbrande lichamen en een gevaarlijke sekte wier kwalijke plannen i.v.m. het op handen zijnde millennium ze met hulp van een bevriende rechercheur kan voorkomen. Een gedegen thriller van een vakvrouw die in staat is het avontuurlijke, spannende en wetenschappelijke tot een boeiend geheel samen te voegen. Een goed opgebouwd plot, sterke finale en een heldere stijl dragen bij tot een aangenaam uurtje verpozing. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401602228 | 400 pagina's

Titel Schijnheilig
Auteur Kathy Reichs
Secundaire auteur Cherie van Gelder
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2014
Overige gegevens 400 pagina's - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke titel: Death du jour. - Amsterdam : Meulenhoff-M, 1999 - Vertaling van: Death du jour. - New York : Simon and Schuster, 1999
ISBN 9789401602228
PPN 370623320
Genre thriller
Taal Nederlands