Wetteloos
Boek

Wetteloos (2014)/ Kathy Reichs, vertaald [uit het Engels] door Mariëlla Snel

Een forensisch antropologe bij de FBI raakt zowel zakelijk als privé betrokken bij de oorlog tussen enkele motorbendes in Montreal.

Recensie

Na 'Déjà dead' en 'Dag des oordeels' de derde roman rond de forensisch onderzoeker Temperance Brennan. Zij weet een in Montreal gevonden schedel te combineren met een oude moord in North Carolina. Een forensische puzzel rond in drugs handelende bendes Hell's Angels volgt. De auteur oefent hetzelfde beroep uit als haar heldin, en dat is in de veelheid aan procedurele details te merken. Soms vervalt de auteur in te veel details. Zij is duidelijk een navolgster van Patricia Cornwell en diens succesvolle serie rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta. Reichs is echter de mindere schrijfster; haar stijl is weinig vloeiend en vol stijlbloempjes, het plot verloopt traag, is te veel van toeval afhankelijk en mist de scherpte van Cornwell. De heldin wordt redelijk psychologisch ontwikkeld. Het taalgebruik is ongecompliceerd, de beschrijvingen zijn niet expliciet in afstotende details. Een toch onderhoudende thriller van een auteur, die niet uit de schaduw van haar voorbeeld kan stappen. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401602242 | 349 pagina's

Titel Wetteloos
Auteur Kathy Reichs
Secundaire auteur Mariella Snel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Xander, 2014
Overige gegevens 349 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Deadly décisions. - London : Heinemann, 2000 - Oorspronkelijke titel: Fatale keuze. - Amsterdam : Meulenhoff-M, 2000
ISBN 9789401602242
PPN 370623347
Genre thriller
Taal Nederlands