De ark van Noach
Boek

De ark van Noach ([2013])/ geschreven door Renske Huisman, geilustreerd door Michaela Heitmann ; [vertaald uit het Duits]

Noach krijgt van God de opdracht een ark te bouwen om zijn familie en allerlei dieren van de zondvloed te redden. Hardkartonnen prentenboek in de vorm van een Ark naar het gelijknamige Bijbelverhaal, met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In dit hardkartonnen boekje met aparte vorm (de onderzijde is rond zoals de onderkant van een boot) wordt het bekende Bijbelverhaal van Noach met zijn ark verteld. De tekst bevat overal niet meer dan acht regels, maar is voldoende om een goed beeld te geven van de gebeurtenissen: het bouwen van de boot, de komst van de dieren, het stijgende water en het weer droogvallen van de aarde. Het verhaal is eenvoudig maar goed verteld, ook voor jonge kinderen is het goed te begrijpen. Er staat slechts een enkel moeilijk woord in. Voor gelovige mensen zal de rol van God in het verhaal logisch zijn, anderen kunnen misschien moeite hebben met een God die letterlijk een deur sluit of met de mensen spreekt. De paginagrote illustraties in heldere kleuren zijn nogal conventioneel, maar aantrekkelijk door onder meer de vrolijke sfeer en de humoristische details. We zien bijvoorbeeld een plassend hondje, een slang in de knoop om de boeg van de ark, een muis in een emmertje, een vissende wasbeer en twee verliefde olifanten. De gekozen (geschilderde) techniek geeft een aangename stevigheid aan de tekeningen. De tekst staat telkens in een rustig deel van de illustratie. Om voor te lezen, zowel thuis als op school aan kinderen met een christelijke achtergrond. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033831102

Titel De ark van Noach
Auteur Renske Huisman
Secundaire auteur Michaela Heitmann
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2013]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Die Arche Noach. - Münster : Coppenrath Verlag, (c)2014
ISBN 9789033831102
PPN 363424091
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ark van Noach
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Ark van Noach