Noah
DVD

Noah ([2014])/ directed by Darren Aronofsky

De godsvruchtige Noah bouwt een grote ark zodat de mensheid en de dieren de zondvloed overleven, met hulp van de gevallen engelen. Het hele plan wordt bedreigd door de nazaten van Kaïn.

Recensie

Amerikaanse speelfilm uit 2014 van regisseur Darren Aronofsky (Black swan), gebaseerd op het bijbelverhaal van Noach. Noah (Russell Crowe) krijgt van God de opdracht om een ark te bouwen die een geselecteerde groep mensen en dieren tegen de zondvloed moet beschermen. Nog voordat hij aan de film begonnen was kreeg Aronofsky een stroom van kritiek te verwerken. In veel islamitische landen werd de film verboden omdat de Koran niet toestaat profeten af te beelden. In de VS waren de conservatieve christenen bang dat er een verkeerd beeld van Noach neergezet zou worden. Desalniettemin of misschien wel dankzij deze kritieken vooraf werd de film een enorm succes. Kevin Toma (Volkskrant 10-4-'14) geeft 3 sterren: '(...) Noah intrigeert volop, is vaak ronduit betoverend, maar wordt net niet het meeslepende bijbelepos dat Aronofsky voor ogen stond.' Jann Ruyters (Trouw 10-4-'14): '(...) Dit spektakel in uitroeptekens is niet de doorsnee Hollywood blockbuster. Het beeld van de stuurloos dobberende houten ark overspoeld door de wilde oceaan ontroert, zoals ooit de scheidende Rode Zee in 'The Ten Commandments'.

Specificaties

Engels | 5050582968262

Titel Noah
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Darren Aronofsky ; Russell Crowe ; Jennifer Connelly
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal Pictures Benelux, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 134 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Acteurs onder andere: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Ray Winstone, Anthony Hopkins, Emma Stone. - Engels of Frans gesproken, Engels, Frans of Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2014
ISBN 5050582968262
PPN 377066141
Genre bijbelse roman
Thematrefwoord Noach
Taal Engels