Regenboog
Boek

Regenboog kijk eens omhoog... ([2014])/ Linda Aspen-Baxter en Heather Kissock, vertaling [uit het Engels]: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Hoe ontstaat een regenboog? Een regenboog heeft zeven kleuren. Informatie over de regenboog, met veel kleurenfoto's en een website waarop o.a. de tekst te beluisteren is. Om samen te lezen en de woordenschat te vergroten. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

De regenboog staat centraal in deze informatieve uitgave met audiovisuele extra's online. Op twee naast elkaar liggende pagina's staan telkens grote realistische kleurenfoto's, informatieve teksten, vragen en antwoorden, feiten en weetjes. Op elke linkerbladzijde staat telkens in een kader één zin in een grote schreefloze letter voor beginnende lezers; op de rechterbladzijden staat een langere tekst om voor te lezen. Aandacht wordt besteed aan o.a. het ontstaan van en de kleuren van een regenboog. Achterin staat een overzicht van nieuwe, onbekende woorden, zodat ze extra aandacht krijgen, herhaald kunnen worden en deel uit kunnen gaan maken van de totale woordenschat. Via een inlogcode en controlevraag uit het boek kun je op de website de tekst beluisteren. Daarnaast zijn er extraatjes als: een video (met liedje), een weblink (wikikids, proefjes.nl) of een activiteit (o.a. werkbladen, verschillen zoeken, woordzoeker). Maakt deel uit van de subserie 'Kijk eens omhoog...'* van de reeks 'Corona AV+'. Rijke uitgave met veel toegankelijke gebruiksmogelijkheden, passend bij de leerstijlen voor de jeugd van nu en een mooie koppeling tussen lezen, leren en beleven. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750822 | 24 pagina's

Titel Regenboog : kijk eens omhoog...
Uniforme titel Kijk eens omhoog... regenboog
Auteur Linda Aspen-Baxter
Secundaire auteur Heather Kissock ; Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Rainbows. - Weigl Publishers Inc., (c)2012. - (Looking at the sky)
ISBN 9789461750822
PPN 364139986
Rubriekscode 555.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Regenbogen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Regenbogen

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend