Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Seizoenen
Boek

Seizoenen kijk eens omhoog... ([2014])/ Linda Aspen-Baxter en Heather Kissock, vertaling [uit het Engels]: Jannie van der Leer ; eindredactie: Annet Huizing

Elk jaar heeft vier seizoenen. Waarom eigenlijk? Informatie over seizoenen, met veel kleurenfoto's en een website waarop o.a. de tekst te beluisteren is. Om samen te lezen en de woordenschat te vergroten. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Informatief boekje over de vier seizoenen en wat er gebeurt in de winter, de lente, zomer en herfst. Het is een deel uit de subreeks 'Kijk eens omhoog...' van de leesserie 'Corona AV+', bedoeld voor kinderen, die nog niet of al een beetje kunnen lezen. Elk seizoen start met een kleurenfoto over een dubbele pagina, die de sfeer van dat seizoen weergeeft. Daarna volgen twee paginagrote foto's. Op elke dubbele bladzijde staat in een kader een gemakkelijk te lezen woord of korte zin. In een tekstblokje op de naastgelegen bladzijde staan meerdere zinnen voor gevorderde lezertjes. De schreefloze letters zijn in wit gedrukt op een gekleurde ondergrond. De gegeven informatie en de fraaie kleurenfoto's zijn origineel en zullen door de afgebeelde dieren jonge kinderen aanspreken. Via een code in het boek kan op een website van AV+ worden ingelogd. Via deze site kunnen kinderen elke bladzijde uit het boek beluisteren en filmpjes over het onderwerp zien. Plus opdrachten, waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. Het boekje is ook apart goed te gebruiken voor de informatie over de seizoenen en als oefenstof voor technisch lezen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461750846 | 24 pagina's

Titel Seizoenen : kijk eens omhoog...
Auteur Linda Aspen-Baxter
Secundaire auteur Heather Kissock ; Jannie van der Leer ; Annet Huizing
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 24 pagina's - illustraties - 23 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Seasons. - Weigl Publishers Inc., (c)2012. - (Looking at the sky)
ISBN 9789461750846
PPN 364140003
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seizoenen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Jaargetijden

Relaties/Serie

Corona AV+
Boek

Corona AV+ (2014-...)

vol.
Uitgeleend