Cupcakes
DVD

Cupcakes ([2014])/ directed by Eytan Fox, starring Efrat Dor, Dana Ivgy, Ofer Shechter, Keren Berger, Anat Waxman, Yael Bar-Zohar

Een groepje vrienden in Tel Aviv kijkt samen naar Universong, een parodie op het Eurovisie songfestival. Als het Israelische liedje slechts één punt krijgt, ontstaat er spontaan een zelfverzonnen liedje om elkaar op te vrolijken. Dit liedje wordt Israels officiele inzending bij het volgende songfestival.

Recensie

Israëlische komedie/musical uit 2013 van Eytan Fox, met Dana Ivgy, Efrat Dor e.a. Een groepje vrienden komt bij elkaar in het appartement in Tel Aviv van een van hen om gezamenlijk te gaan kijken naar Universong, een parodie op het Eurovisie songfestival. Als het Israelische liedje slechts 1 punt krijgt, ontstaat er spontaan een zelfverzonnen liedje om elkaar op te vrolijken. Als een opname via een mobiele telefoon gestuurd wordt naar de juryleden worden zij Israels officiële inzending bij het volgende songfestival. Dee Rudebeck (The Guardian,i 24 april 2014) geeft 3 (van 5) sterren en vindt dat er uiteraard weinig karakterontwikkeling en diepgang is, maar dat deze film zeker zijn publiek zal vinden. Ronnie Scheib (Variety,i 12-2-'14) vindt de film een hartverwarmende viering van het recht om jezelf te zijn, zich afspelend in de zeventiger jaren van de 20e eeuw. Goed geacteerd.

Specificaties

Hebreeuws

Titel Cupcakes
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Eytan Fox ; Efrat Dor
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Homescreen, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Hebreeuws, Frans en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Israël, 2013
PPN 375545158
Genre humoristische roman
Taal Hebreeuws