Leve de lente!
Boek

Leve de lente! kijk- en zoekboek ([2014])/ Rotraut Susanne Berner

Hardkartonnen prentenboek met grote zoekplaten zonder tekst waarin een indruk wordt gegeven van het leven in de lente in de stad en daarbuiten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Op steeds twee naast elkaar liggende hardkartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken staan ontzettend veel figuren en gebeurtenissen die zich afspelen op een doodgewone dag in de lente: een jogger, kinderen die naar school gaan, een fietser, dieren, vuilnisauto, etc. Op de volgende tekeningen (zeven in totaal) wordt het dagpatroon van al deze figuren vervolgd maar je moet ze wel steeds eerst opzoeken. En dat is nu precies de bedoeling van dit eenvoudige, maar aantrekkelijk en stevig uitgevoerde kijkboek zonder tekst. De tekeningen zijn eenvoudig en goed herkenbaar voor de doelgroep. Zij kunnen naar hartelust kijken en zoeken en zullen keer op keer andere details blijven ontdekken. De meeste gebeurtenissen spelen zich af in de stad, maar op de achtergrond is ook te zien wat er in de ommelanden zoal gebeurt. Op het omslag staan de figuren die een rol spelen, op de achterkant andere figuren met daaronder een opmerking en/of vraag die een volwassene aan de doelgroep als opdracht mee kan geven. Herdruk op klein formaat. Tegelijkertijd verschenen herdrukken van de kijk- en zoekboeken over de andere drie seizoenen*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401415217

Titel Leve de lente! : kijk- en zoekboek
Auteur Rotraut Susanne Berner
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2014]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaling uit het Duits - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave (in groot formaat 34 cm): 2005 - Vertaling van: Frühlings-Wimmelbuch. - Hildesheim : Gerstenberg Verlag, 2004
ISBN 9789401415217
PPN 375332529
Thematrefwoord Lente ; Stadsleven ; Zoekboeken ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands