Zonnige zomer
Boek

Zonnige zomer kijk- en zoekboek ([2014])/ Rotraut Susanne Berner

Hardkartonnen prentenboek met grote zoekplaten zonder tekst waarin een indruk wordt gegeven van het leven in de zomer in de stad en daarbuiten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Dit hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken bevat zeven kijk- en zoekplaten die telkens twee bladzijden beslaan. Ze tonen zomerse taferelen op het platteland en in de stad. In huizen, winkels, tuinen en parken, in het station en op straat zijn mensen in hun dagelijkse bezigheden te zien. Ze zijn aan het werk, kuieren, genieten van het zomerweer, doen inkopen, sporten, spelen, lezen, maken een praatje en nog zoveel meer. Een aantal vaste personages is onderweg naar een rommelmarkt, anderen zijn op zoek naar een cadeautje voor een verjaardagsfeest. Zo kan de lezer bepaalde mensen, dieren en dingen volgen op enkele bladzijden of door het hele boek. Er is ontzettend veel te zien en te benoemen op de platen. Toch blijven ze heel overzichtelijk met hun fijngetekende personages, grappige details en levendige kleuren. Tekst is er niet, op enkele opschriften en uithangborden na. Alleen op de achterzijde van het omslag staan enkele aanwijzingen en zoekopdrachten vermeld. De platen zetten aan tot aandachtig kijken, vergelijken en relaties leggen, fantaseren en vertellen. Dit boek is een lust voor het oog en het garandeert urenlang kijk- en zoekplezier. Herdruk op klein formaat. Tegelijkertijd verschenen herdrukken over de andere drie seizoenen*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401415224

Titel Zonnige zomer : kijk- en zoekboek
Auteur Rotraut Susanne Berner
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2014]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaling uit het Duits - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave (in groot formaat 34 cm): 2006 - Vertaling van: Sommer-Wimmelbuch. - Hildesheim : Gerstenberg Verlag, 2005
ISBN 9789401415224
PPN 375332723
Thematrefwoord Zomer ; Stadsleven ; Zoekboeken ; Tekstloze prentenboeken
Taal Nederlands