Toch ben ik niet alleen
Boek

Toch ben ik niet alleen het verhaal van Barbara en Regina ([2014])/ Tracy Leininger Craven, vertaling [uit het Engels]: Th. van Eijzeren

De familie Leininger vertrekt in de 18e eeuw naar Amerika om daar een nieuw leven op te bouwen. Op een kwade dag overvallen indianen hun huis en voeren de twee jongste meisjes mee als gevangenen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De familie Leininger vertrekt in de 18e eeuw vanuit Duitsland naar Amerika om daar een nieuw leven op te bouwen. Het leven is hard, ze hebben geen luxe, maar ze zijn vrij en ze hebben elkaar. Het gezin bestaat uit vader, moeder en vier kinderen. Op een kwade dag overvallen indianen hun huis en voeren de twee jongste meisjes mee als gevangenen. In de loop van de tijd raken de zusjes elkaar ook nog kwijt en groeien op bij verschillende indiaanse stammen. Hun geloof in God houdt hen echter op de been. Op ware gebeurtenissen gebaseerd verhaal uit de familiegeschiedenis van de auteur, dat zich afspeelt in Noord-Amerika. Het geheel is beschreven vanuit het perspectief van het oudste meisje. Het taalgebruik is goed, de gebeurtenissen doen authentiek aan en worden met inlevingsvermogen beschreven. Behalve de hoofdpersoon worden de karakters verder niet uitgewerkt. Aantrekkelijk omslag voor de doelgroep. Voor lezers met een protestants-christelijke achtergrond vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033611742 | 157 pagina's

Titel Toch ben ik niet alleen : het verhaal van Barbara en Regina
Auteur Tracy Leininger Craven
Secundaire auteur Th. van Eijzeren
Type materiaal Boek
Uitgave [Apeldoorn] : De Banier Uitgeverij, [2014]
Overige gegevens 157 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Alone, yet not alone : the story of Barbara and Regina. - Grand Rapids, MI : Zondervan, 2012
ISBN 9789033611742
PPN 370793854
Genre historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Verenigde Staten; 18e eeuw ; Inheemse volken ; Ontvoeringen
Taal Nederlands