De ijsmodulator
Boek

De ijsmodulator (februari 2014)/ Luc Embrechts, Eric Bouwens, met illustraties van Eric Bouwens ; redactie: Denise Koppendraaier ; eindredactie: Jan Vangansbeke

Drie criminele collega's van Sams vader willen met hun nieuw ontworpen ijsmodulator de wereld veroveren. Sam en haar klasgenoot Nick vliegen naar Italie om dit te voorkomen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Nick moet van zijn meester samenwerken met Sam, een nieuw meisje in zijn klas die wel een beetje anders is. De vader van Sam is uitvinder Mingus en drie criminele collega-uitvinders in Italië proberen de wereld te veroveren met hun nieuw ontworpen ijsmodulator. Maar de drie, Eego, Isteria en Neuro, begaan de ene stommiteit na de andere. Sam, superintelligent en rijk, en Nick vliegen in hun eigen straaljager naar Italië om de gewelddadige plannen van de drie uitvinders te verijdelen. Daar tussendoor speelt nog het feit dat een generaal met zijn Alfa-Omega-Delta- Eliteteam de drie uitvinders ook willen dwarsbomen, maar dat lukt steeds weer niet door de blunders die gemaakt worden. Kortom, zoals de schrijver zelf ook zegt: het wordt een zootje... waarbij er fantasierijke en irrealistische zaken spelen. Eerste deel van de serie 'Uitvinderszootje'. De serie doet denken aan de eerdere serie van deze auteur en illustrator: 'Vampierzootje', waarin ook heel wat stommiteiten begaan worden. De cartoonachtige tekeningen zijn, evenals het verhaal, karikaturaal. Om de soms verborgen humoreske opmerkingen te kunnen begrijpen, maar ook door woordgebruik en zinsbouw, is het boek geschikt vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462341852 | 177 pagina's

Titel De ijsmodulator
Auteur Luc Embrechts
Secundaire auteur Eric Bouwens ; Denise Koppendraaier
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, februari 2014
Overige gegevens 177 pagina's - illustraties - 19 cm
ISBN 9789462341852
PPN 375133755
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Uitvindingen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Uitvinderszootje
Boek

Uitvinderszootje (2014-...)

vol. 1
Uitgeleend
Luc Embrechts