Ik mis mama
Boek

Ik mis mama ([2014])/ Rebecca Cobb, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Een jongetje (ik-figuur) begrijpt niet dat zijn moeder er niet meer is. Zijn vader probeert het uit te leggen en samen halen ze herinneringen op. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties over het verlies van een ouder. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit prentenboek geeft een treffende, gevoelige impressie over de verwarring waarin een kleuter terecht komt nadat zijn moeder is overleden. Het jochie (ik-figuur) begrijpt het niet, gaat haar zoeken, is boos en bang. Papa probeert het uit te leggen en samen met zijn zusje halen ze herinneringen op. Maar het gemis blijft. De prachtige prenten, die iets kinderlijks hebben, zijn gemaakt in aquarel en krijt. Het wit van de pagina's speelt een rol om de eenzaamheid van de jongen duidelijk te maken. Zo kijkt hij als klein figuurtje bijvoorbeeld vanaf een witte bladzijde naar de kinderen die hun mama nog wel hebben. Mooi detail is dat het jongetje steeds een lap bij zich heeft die afkomstig is van mama's trui en dat met dat patroon ook de schutbladen van het boek zijn versierd. De summiere tekst, een of twee regels per plaat, is juist genoeg om dit beladen onderwerp recht te doen. Aanrader om aan kinderen van ca. 3 t/m 5 jaar voor te lezen, met ze te bekijken en erover te praten.

Specificaties

Nederlands | 9789462020580

Titel Ik mis mama
Auteur Rebecca Cobb
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2014]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een boek over rouwverwerking - Vertaling van: Missing mummy. - London : Macmillan Children's Books, 2011
ISBN 9789462020580
PPN 369635477
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rouwproces; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Rouwproces