Rembrandt voor kids
Boek

Rembrandt voor kids een boek boordevol oefeningetjes en technieken voor (heel) jonge kunstenaars ([2014])/ Frank van Ark, Geert Gratama, samenstelling: Lab-K2 ; tekst: Frank van Ark ; illustraties: Geert Gratama ; eindredactie: Frank Noë Uitgever

Je kunt ook tekenen of stempelen met rietjes, plakband of een tandenborstel. Met getekende voorbeelden en afbeeldingen van bekende kunstwerken. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Behalve met potloden, kwasten en viltstiften kunnen kinderen ook tekenen, schilderen en stempelen met allerlei voorwerpen die in huis te vinden zijn. Dit boek laat voorbeelden zien van creatief bezig zijn met rietjes, plakband, een bankpasje, een tandenborstel enzovoort. Plus verschillende effecten die op eenvoudige manier zijn te realiseren. Soms staat er een kleine reproductie bij van een kunstwerk van een bekende kunstenaar waarin de besproken techniek is toegepast. De gekozen technieken en effecten zijn origineel en voor jonge kinderen gemakkelijk na te doen. De helder geschreven tekst in de jij-vorm lijkt zich op hen te richten maar vraagt soms om begeleiding van (groot)ouder of leerkracht. Overzichtelijke en kleurrijke lay-out met korte doorlopende teksten in een duidelijke letter. De voorbeelden zijn getekend in een enigszins cartooneske techniek en missen daardoor soms de informatieve kracht van een kleurenfoto. De informatie over de gekozen kunstenaar is te beknopt en willekeurig. Met een inhoudsopgave, een register ontbreekt. Door de originaliteit van de voorbeelden en technieken is dit verzorgde vierkante boek ook geschikt voor beeldend onderwijs. Onder begeleiding vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462500266 | 71 pagina's

Titel Rembrandt voor kids : een boek boordevol oefeningetjes en technieken voor (heel) jonge kunstenaars
Auteur Frank van Ark
Secundaire auteur Geert Gratama
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte Creatief, [2014]
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 21 × 21 cm
ISBN 9789462500266
PPN 373672152
Rubriekscode 742
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tekenen ; Schilderen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen