Belle en het Beest
DVD

Belle en het Beest ([2014])/ directed by Gary Trousdale and Kirk Wise, produced by Don Hahn

Om haar vader te redden levert Belle zich over aan een groot beest. Het beest blijkt echter een betoverde prins te zijn. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

'Belle en het Beest' (Beauty and the Beast) werd gemaakt in 1991 als dertigste avondvullende Disney-animatiefilm. Om haar vader te redden levert het dorpsmeisje Belle zich over aan een groot beest, dat woont in een akelig en donker kasteel. Het beest blijkt echter een betoverde prins te zijn die vanwege zijn egoïstische gedrag in een harig monster is veranderd. De betovering zal pas verbroken worden als het beest verliefd wordt én als het meisje zijn liefde beantwoordt. De personeelsleden van de prins zijn ook betoverd: zij kregen de vorm van voorwerpen zoals een kandelaar, pendule en theepot. De animatie is voornamelijk 'ouderwets' handwerk. Trouw (26-11-'92) schreef: '(...) 'Belle en het beest' is weer zo'n lekkere ouderwetse Disney: een buiten het leven staand, lieflijk sprookje dat door zijn simpele onderwerp en oogstrelende vormgeving iedereen van nul tot honderd weet in te palmen. (...)' De film won twee Oscars voor Beste liedje en Beste muziek en ontving een Oscarnominatie en een Golden Globe voor Beste film. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels | BHA90967168717418431341

Titel Belle en het Beest
Uniforme titel Beauty and the beast
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Gary Trousdale ; Kirk Wise ; Don Hahn ; Paige O' Hara ; Joke de Kruijf
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment B.V., [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere Paige O' Hara en Robby Benson, Nederlandstalige stemacteurs onder andere Joke de Kruyf en Rob Fruithof. - Engels, Nederlands of Hindi gesproken, Engels of Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : The Walt Disney Company, (c)1991 - Oorspronkelijke titel: Beauty and the Beast - Bevat: Uitgebreide editie ; Bioscoopversie ; Editie in ontwikkeling - Bevat ook onder meer: Sing-along ; Audiocommentaar
ISBN BHA90967168717418431341
PPN 375526676
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Engels