Doornroosje
DVD

Doornroosje ([2014])/ supervising director Clyde Geronimi

Het prinsesje Doornroosje wordt bij haar geboorte betoverd door een boze fee. Als ze 16 jaar is, prikt ze zich aan een spinnewiel en valt in een diepe slaap. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

De Disneyklassieker 'Doornroosje' verscheen in 1959 nadat er negen jaar aan gewerkt was. Het was de laatste tekenfilm waar Disney zoveel tijd en geld aan besteedde. Regisseur was Clyde Geronimi, die ook werkte aan onder meer Cinderella, Peter Pan en 101 Dalmatiërs. Het verhaal is een vrije bewerking van het sprookje van Charles Perrault. Nadat prinses Aurora tijdens haar geboortefeest vervloekt is door de boze heks, voeden de drie feeën haar op in een huisje in het bos en noemen haar Doornroosje. Op haar zestiende verjaardag gaat ze terug naar het kasteel en prikt zich aan een spinnewiel. De drie feeën toveren iedereen in het land in slaap, behalve de prins waarop Doornroosje verliefd is. De soundtrack met veel liedjes is gebaseerd op de balletmuziek van Tsjaikovski's 'De schone slaapster', de prachtige tekeningen zijn in 2009 digitaal gerestaureerd. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Doornroosje
Uniforme titel Sleeping Beauty
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Clyde Geronimi ; Charles Perrault
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment B.V., [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (71 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Engels en Nederlands gesproken en ondertiteld. - Gebaseerd op het sprookje van Charles Perrault - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : The Walt Disney Company, 1959 - Oorspronkelijke titel: Sleeping beauty
PPN 375524274
Rubriekscode Duits 863
Taal Engels
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes