The Lion King
DVD

The Lion King ([2014])/ directed by Roger Allers and Rob Minkoff, production Don Hahn

Een kleine leeuw denkt verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vader, een leeuwenkoning en moet het tegen zijn oom opnemen om de heerschappij in het oerwoud te krijgen. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

'The lion king' van de regisseurs Roger Allers en Rob Minkoff was in 1994 de 32ste lange animatiefilm uit de Disneystudio's. Het was de eerste Disneyfilm waarin de computer werd gebruikt om scènes gedetailleerder te maken. Het verhaal draait rond de jonge leeuw Simba, die denkt dat hij schuld heeft aan de dood van zijn vader, de leeuwenkoning Mufasa. Ook moet hij het tegen zijn oom opnemen om de heerschappij in het koninkrijk te krijgen. De film was een groot succes en ontving veel prijzen waaronder Oscars voor beste muziek en beste lied van Elton John en Tim Rice (Can you feel the love tonight). Ook de pers was overwegend positief. Cinema.nl geeft 4 (van 5) sterren): '(...) De muzikale nummertjes zijn lauw maar vormen slechts een kleine zwakheid in een overigens verrukkelijke tekenfilm. (...) De Disney-tovenaars keerden met succes terug naar de oorspronkelijke populaire emotionaliteit van Bambi. (...)' Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels

Titel The Lion King
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Roger Allers ; Rob Minkoff ; Don Hahn ; Rowan Atkinson ; Coen Flink
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment B.V., [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (85 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engelstalige stemacteurs onder andere Rowan Atkinson, Nederlandstalige stemacteurs onder andere Coen Flink. - Engels of Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Walt Disney Company, 1994
PPN 375524673
Taal Engels

Relaties/Serie

Walt Disney Classics
DVD

Walt Disney Classics (2000-...)

vol. 35
Uitgeleend