Minuscule. Best of seizoen 2
DVD

Minuscule. Best of seizoen 2 ([2014])/ Thomas Szabo, produced by Philippe Delarue ; written and directed by Hélèn Giraud and Thomas Szabo

Humoristische belevenissen van insecten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Vijfentwintig afleveringen van een animatieserie over de microscopische wereld van insecten. De afleveringen van ca. 6 minuten elk zijn gemaakt voor de Franse televisie. Ze zijn bedoeld voor peuters en kleuters die hierdoor wat leren over insecten en over de natuur. In de animatiefimpjes zien we lieveheersbeestjes, rupsen, een hommel, mieren, slakken, rupsen, mestkevers en nog veel meer. De acties van de insecten worden op een grappige manier neergezet. Zo houden de spin en de vlieg een racewedstrijd in een speelgoedauto en een speelgoedbus, waarbij het er hard aan toe gaat: bumperkleven, botsen. Ook maken ze ruzie om de afstandsbediening van de televisie: de spin wil naar het tennissen kijken, de vlieg naar het motorracen. Er is geen gesproken tekst, wel muziek en bijpassende geluiden. Bijzonder aantrekkelijke en leerzame animatieserie voor jonge kinderen. Als spin-off is de bioscoopfilm 'Minuscule en de mierenvallei' gemaakt (2013). Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Engels | 5414939682711

Titel Minuscule. Best of seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Hélène Giraud ; Thomas Szabo ; Philippe Delarue
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2014] - [Brussel] : Twin Pics
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Omslagtitel. - Geen dialogen. - Voorkant omslag vermeldt: Het verborgen leven van de insecten - Videoversie van de animatieserie: Frankrijk : Futurikon, 2013 - Bevat onder meer: Spin aan het stuur, bloed aan de muur ; BBzzzzaping ; De sprinkhaan die niet kon springen ; Ze vliegen er in ; Slak Attack!
ISBN 5414939682711
PPN 375291318
Thematrefwoord Insecten
Taal Engels

Relaties/Serie

Minuscule
DVD

Minuscule Huisje! Boompje! Beestjes! (2014-...)

vol. Best of seizoen 2
Uitgeleend