Sneeuwwitje en de zeven dwergen
DVD

Sneeuwwitje en de zeven dwergen ([2014])/ supervising director David Hand

De jaloerse stiefmoeder wil de allermooiste van het hele land zijn, maar dat is de beeldschone Sneeuwwitje. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Disneyklassieker 'Sneeuwwitje en de zeven dwergen' uit 1937 is in 2009 volledig gerestaureerd en ook het geluid is digitaal geremasterd. Deze bewerking van het beroemde sprookje van Grimm was de eerste avondvullende animatiefilm. De film kreeg in 1937 een Oscar-nominatie voor 'Beste muziek', Walt Disney ontving in 1939 een ere-Oscar voor zijn vernieuwing op beeldgebied en als pionier van het nieuwe entertainmentveld. Cinema.nl geeft vijf sterren: '(...) blijft tot op de dag van vandaag overal ter wereld volle zalen trekken. Het is dan ook een film van grote klasse. De film leverde een grote Oscar en zeven kleintjes op.' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel Sneeuwwitje en de zeven dwergen
Uniforme titel Snow White and the seven dwarfs
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur David Hand ; Jacob Grimm ; Wilhelm Grimm
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Buena Vista Home Entertainment, [2014]
Overige gegevens 1 dvd-video (80 min.) - kleur, geluid - 12 cm
Annotatie Engels of Nederlands gesproken en ondertiteld. - Gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Walt Disney Company, 1937 - Oorspronkelijke titel: Snow white and the seven dwarfs
PPN 375526226
Rubriekscode Duits 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes