LeespuntIT
Boek

LeespuntIT leesboekjes Italiaans. Crimini all'italiana. Il caso Demanis (2014), auteur Assunta Esposito Sitzia ; illustraties Klaus Pitter ; Nederlandse bewerking Yonina Pullens ; redactie Heleen Lindijer

Leesboekje in eenvoudig Italiaans waarin een oudere dame dood in haar appartement wordt aangetroffen. Ze blijkt een niet zo onschuldig leven geleid te hebben.Een oudere dame wordt dood in haar appartement aangetroffen. Het blijkt dat zij tegen woekerrentes geld uitleende en niet terugdeinsde voor bedreiging en mishandeling om het geld terug te krijgen. Met illustraties en opdrachten. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 25/09/2024
    Literatuur en Cultuur - 1e verd. - Romans Andere talen - Schooluitgaven ITALIAANS SITZ

Recensie

De schrijvers zetten eerst de zaak uiteen en stellen de hoofdpersonen voor. Vervolgens maken we in de eerste vier hoofdstukken nader kennis met o.a. een privédetective. Hij wordt door twee types in elkaar geslagen. De politie-inspecteur brengt deze agressie in verband met een woekeraarster. Na ondervraging van een vrouw die de detective beter kent, wordt de moord op de woekeraarster ontdekt. De inspecteur ondervraagt mogelijke verdachten, zoals een winkelierster en haar zoon, de detective en een vriendin van hem. De verschillende types zijn kleurrijk beschreven. Een aardig leesboekje met verklaring van moeilijke woorden onder aan elke bladzijde en grappige illustraties. Voorzien van oefeningen, kruiswoordraadsel en oplossingen aan het einde van het boek. Het boekje is geschikt voor alle cursisten Italiaans die tussen het basisniveau en het niveau onafhankelijke gebruiker inzitten. Niveau: A2. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Italiaans | 9789460308451 | 40 pagina's

Titel LeespuntIT : leesboekjes Italiaans. Crimini all'italiana. Il caso Demanis
Auteur Assunta Esposito Sitzia
Secundaire auteur Klaus Pitter ; Yonina Pullens ; Heleen Lindijer
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Almere : intertaaL, 2014
Overige gegevens 40 pagina's - illustraties - 19 cm
Annotatie Niveau A2 - Licentie-uitgave van Il caso Demanis. - Stuttgart : Ernst Klett Sprachen GmbH, (c)2003
ISBN 9789460308451
PPN 375135340
Genre detectiveroman
Taal Italiaans

Relaties/Serie

LeespuntIT
Boek

LeespuntIT leesboekjes Italiaans. Crimini all'italiana (2014-...)

vol.
Uitgeleend