Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Ze volgden me op straat
Boek

Ze volgden me op straat de moord op een journalist en andere horrorverhalen uit het huidige Rusland ([2014])/ Oksana Tsjelisjeva, uit het Engels vertaald door Kathleen Rutten

Memoires van de Russische activiste waarin ze vertelt over haar inzet voor de mensenrechten en de tegenwerking door het repressieve regiem onder president Poetin.

Recensie

Onder president Poetin is Rusland de laatste jaren steeds repressiever geworden: critici wordt het werken onmogelijk gemaakt of ze belanden in de gevangenis, als ze al niet onder verdachte omstandigheden omkomen. Anderen vertrekken naar het buitenland, zoals Oksana Tsjelisjeva. Als activiste bekritiseert ze al jaren het Russische beleid in Tsjetsjenië en zet ze zich in voor de mensenrechten. Voor deze inzet heeft ze in het buitenland diverse onderscheidingen gekregen, onder andere van Amnesty International. In haar in ballingschap in Finland geschreven memoires beschrijft ze haar niet aflatende inzet voor de mensenrechten en het recht op vrije meningsuiting in Rusland, maar ook (de keerzijde) de intimidatie door de Russische veiligheidsdiensten: arrestaties en ondervraging, achtervolging en moordaanslagen. Een beklemmend portret van Rusland anno 2014.

Specificaties

Nederlands | 9789044533040 | 381 pagina's

Titel Ze volgden me op straat : de moord op een journalist en andere horrorverhalen uit het huidige Rusland
Auteur Oksana Tsjelisjeva
Secundaire auteur Kathleen Rutten
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Breda : De Geus, [2014]
Overige gegevens 381 pagina's - 20 cm
Annotatie Vertaling van: They followed me in the street. - Into Publishing Ltd, (c)2012
ISBN 9789044533040
PPN 372489753
Rubriekscode 390.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mensenrechtenactivisten; Rusland; Memoires ; Journalistes; Rusland; Memoires
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Mensenrechtenactivisten